Veiligheid

Wapenkennis

Het omhanden hebben van een vuurwapen is in sommige gebieden een extra veiligheid in verband met gevaarlijke diersoorten.

Om de veiligheid van de groep te waarborgen moet een gids in staat zijn om een vuurwapen op de juiste wijze te gebruiken en veilig te vervoeren tijdens tochten door de wildernis.

Voor onderhoud van zijn schietvaardigheid moet hij kennis hebben van de regels op de schietbaan, wapenleer zoals de werking van verschillende wapen, kalibers, ballistiek en schiettechniek.

Studie van de resultaten op de 100 en 300 meter baan. Instructie door ‘n of dé specialist “sniper” Bart!

Survival

Het kan gebeuren dat door een ongeval de groep zonder uitrusting en proviand komt te zitten. De gids moet dan met zijn groep in staat zijn om zonder voedsel en uitrusting lange tijd te kunnen overleven in de wildernis. Het verzamelen van de fundamentele behoeften; voedsel, water en bescherming tegen extreme omstandigheden heeft dan de hoogste prioriteit. De gids bezit dan ook vaardigheid en kennis op het gebied van jagen en vissen met werktuigen gemaakt van middelen uit de natuur en het verzamelen van eetbare planten, wortels en bessen. Voorts is hij bedreven in het maken van vuur en onderkomens onder alle omstandigheden.

Hij weet zijn groep met natuurlijke oriënteringsmiddelen of een zelf gemaakt primitief instrument te leiden naar de bewoonde wereld.

Geef een antwoord